16 Απριλίου 2013

Μικροφωνική Σάββατο 20-4 στις 13:00 στην καταληψη libertatia


Από την χούντα στην Χρυσή Αυγή: τα παραμύθια της ακροδεξιάς...Σταθερά η χρυσή αυγή αναπαράγει την φιλοχουντική προπαγάνδα για να αυξήσει τα ποσοστά της. Επίσης, λόγω οικονομικής κρίσης, κόσμος από όλα τα κοινωνικά στρώματα παραμυθιάζεται από φασίστες επίδοξους Σωτήρες – Ηγέτες (Φύρερ). Στόχος αυτού του κειμένου είναι να απομυθοποιήσει τις φιλο-χουντικές ανακρίβειες που, καθόλου τυχαία, αναπαράγονται.

«Η Επταετία είχε καθαρά χέρια».

Κλασικό παραμύθι, αλλά οι συμβάσεις της δικτατορίας αποκαλύπτουν ένα πάρτυ διαφθοράς:
(α) στις 15.5.1967 με την αμερικανική πολυεθνική Litton, η οποία θα «μεσολαβούσε» ώστε να εισρεύσουν κεφάλαια για την ανάπτυξη στην Κρήτη και την Δυτική Πελοπόννησο (ΦΕΚ Α88/1972). Η Litton θα εισέπραττε όλα τα έξοδά της, 11% κέρδος, 2% επί των κεφαλαίων ή δανείων που θα έφερνε και έλαβε... 1.200.000 δολάρια.
(β) Ο Μακαρέζος υπέγραψε (ΦΕΚ Α’ 15/1969) με την “MACDONALD CONSTRUCTION COMPANY” την κατασκευή της Εγνατίας, αξίας 150 εκατ. δολαρίων, όπου το ελληνικό δημόσιο κατέβαλλε 45 εκατ. Δολάρια + 80 εκατ. δολάρια σε ομόλογα και εγγυόταν και για τυχόν δάνεια. Το έργο θα γίνονταν από Έλληνες υπεργολάβους, ενώ ο ΜακΝτόναλντ θα φρόντιζε μόνο για τις μελέτες, εισπράττοντας + 14% επί των εξόδων (!), δηλ. 4,5 εκατ. δολάρια «εν είδει προκαταβολής». Το έργο δεν περατώθηκε τελικά και η Ελλάδα επιβαρύνθηκε 1,5 δις δραχμές...
(γ) Ο ελληνοαμερικάνος Τομ Πάππας, είχε σκανδαλώδη προστασία της επενδύσεώς του στα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης. Η χούντα του εξασφάλισε και απαλλαγή από τα αντισταθμιστικές υποχρεώσεις του καθώς και άδεια για εργοστάσια της Coca Cola.
(δ) Ο υφυπουργός Εμπορίου Μ. Μπαλόπουλος, ο Γεν. Διευθυντής του υπουργείου και ο γαμπρός του Στ. Παττακού, πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση με τα μαύρα κρέατα. Εξασφάλιζαν μονοπωλιακά άδειες εισαγωγής κρεάτων από την Αργεντινή, με παράνομες ανατιμήσεις («καπέλα» στις τιμές) για το κοινό και παράλληλη απαγόρευση διαθέσεως ελληνικών κρεάτων (με διαταγή μάλιστα στις 21.9.1972 του ίδιου του Στ. Παττακού!) ώστε να διατεθούν τα κρέατα Αργεντινής που «μαύριζαν και δεν τα ήθελε ο κόσμος». Από λαμογιές, άλλο τίποτα...

«Στη χούντα δεν υπήρχε οικογενειοκρατία».

Τα «τζάκια» που διορίζουν συγγενείς δεν είναι μόνο οι οικογένεις Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη. Η χούντα έδωσε ρεσιτάλ οικογενειοκρατίας:
  • Ο Μακαρέζος διόρισε υπουργό Γεωργίας τον κουνιάδο του, Αλ. Ματθαίου. 
  • Ο Λαδάς έκανε έναν ξάδερφό του διοικητή της ΑΣΔΕΝ και έναν άλλο ξάδερφό του Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Υπηρεσιών. 
  • Ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος έκανε τα αδέρφια του, Κωνσταντίνο και Χαράλαμπο, Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Προεδρίας & «υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ» και Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, αντίστοιχα. 
  • Ο γαμπρός του Στ. Παττακού, Αντρέας Μεϊντάσης, έκανε δουλειές με τον Δήμο Αθηναίων. Κατασκευή υπογείου γκαράζ στην Κλαυθμώνος και τεχνική μελέτη αξιοποίησης δημοτικού ακινήτου (ύψους 1.109.000 δρχ.). Αυτά, ενδεικτικά. 

«Ο κόσμος έφαγε ψωμί στη χούντας και δεν είχε ανεργία». 

  Το μισό εργατικό δυναμικό της Ελλάδος τότε ήταν μετανάστες στο εξωτερικό. Επίσης, δεν καταχωρούνταν ως άνεργοι οι εξόριστοι σε ξερονήσια και οι φυλακισμένοι. Αλλά και πάλι, η Ελλάδα τότε είχε συγκριτικά την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη – που τότε δεν υπήρχε κρίση, όπως τώρα. Οι δε άδειες περιπτέρων και ταξί που δόθηκαν (γιατί ακούγονται και τέτοιες φιλο-χουντικές βλακείες) πήγαιναν σε ρουφιάνους της Ασφάλειας που κατέδιδαν ποίος πήγαινε πού, ποιόν συναντούσε και τι εφημερίδα αγόραζε, τι ώρα και πού πήγαινε να την διαβάσει.
  Πόσο ψωμί όμως έφαγε επί χούντας η ίδια η χούντα; Με τον Α.Ν. 5/1967, ο μισθός του πρωθυπουργού υπερδιπλασιάστηκε, από 23.600 δρχ. σε 45.000, των υπουργών και υφυπουργών από 22.400 σε 35.000 και θεσπίστηκαν για πρώτη φορά ημερήσια «εκτός έδρας» 1.000 και αντίστοιχα 850 δρχ. Ακολούθησε η στεγαστική αποκατάσταση «αξιωματικών διαδραματισάντων εξέχοντα ρόλον», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό και παρέγραψαν τα αδικήματα προηγουμένων υπουργών με το νομοθετικό διάταγμα 802/31.12.1970. Επιπλέον όμως, βάσει δύο εγγράφων του αρχηγού της ΚΥΠ, Μ. Ρουφογάλη, που δημοσιεύτηκαν στον «Ταχυδρόμο» (τεύχη 29/8 & 12/9/1974) τα χορηγηθέντα θαλασσοδάνεια σε «ημέτερους» της χούντας έφτασαν τα 1.519.000.000 δρχ. και τα «υπό έγκρισιν» τα 1.644.000.000 δραχμές – ναι, καλά διαβάσατε, δεν κάναμε λάθος στα μηδενικά! Σκέτη λατινοαμερικάνικη μπανανία...
«Η χούντα έκανε δρόμους».
  Το ΠΑΣΟΚ με τον Σημίτη έκανε περισσότερους δρόμους, συν μια Ολυμπιάδα – και λοιπόν; Στις δημόσιες υπηρεσίες τότε βασίλευε η διαφθορά. Όποιος ήθελε να βολέψει κάποιον δικό του, να νομιμοποιήσει αυθαίρετο, ή να «διεκπεραιώσει υπόθεσίν του», αρκούσε να τα έχει καλά με τον χωροφύλακα και να υποστηρίζει την χούντα – πού να ‘χε κιόλας συγγενή στρατιωτικό... Ειδικά στην Θεσσαλονίκη, λαμπρά παραδείγματα πολεοδομικής διαφθοράς είναι το «Μακεδονία Παλάς» (1972) που είναι το μοναδικό κτήριο από την κάτω πλευρά της παραλιακής και φυσικά, τα Δικαστήρια, που είναι χτισμένα πάνω στο αρχαίο βυζαντινό τείχος της εισόδου της πόλης (δηλαδή, τσιμένταραν το αρχαία!), διότι ο Παττακός ήθελε να αποδείξει ότι η χούντα ήταν η συνέχεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (και η χρυσή αυγή κάτι τέτοιες βλακείες λέει).
  Η θέση μας είναι σαφής: λύση στην καπιταλιστική κρίση, στην αποβιομηχάνιση και στην ανεργία προς όφελος του λαού δεν θα δώσει ούτε ο στρατός, ούτε κανένας ναζιστής Φύρερ. Ο φασισμός πάντα εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης (βιομηχάνων, εφοπλιστών, εργοδοτών) και πάντα πολεμούσε τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Απέναντι στην αποβλάκωση του εκφασισμού, απέναντι στην χουντική προπαγάνδα, εμείς προτάσσουμε την ταξική οργάνωση των εργαζομένων, την αυτοδιαχείριση και την αλληλεγγύη!Φασίστες – χουντικοί, στης θάλασσας τον πάτο!
Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο!